top

LAURENT, CHEF COOK

“I’ve always wanted to be a cook. That was obvious, a passion since childhood. My view of gastronomy is that a solid technical base is needed before then combining, mixing and giving a new twist to my subject and surprising my guests.
In line with this philosophy, I take great pleasure on emphasising the French gastronomy and revisiting this noble heritage depending on the local products that inspire my dishes. My culinary identity comes from both French standards and foreign cuisines within which I have worked, in particular England and Switzerland, the only objective being to enhance the taste experience of my guests.

As a native of the Charente, it’s an immense pleasure for me to work in this region and to welcome, like at home, the curious visitors and the regular guests”.

Laurent Malescot

Chef cook

The Chef
Cook

“J’ai toujours voulu exercer le métier de cuisinier. Une évidence, une passion depuis l’enfance. Ma vision en matière de gastronomie, c’est qu’il faut des bases techniques solides pour ensuite associer, mélanger, détourner mon sujet et surprendre mes convives.

En phase avec cette philosophie, je prends plaisir à mettre à l’honneur la gastronomie française et à revisiter ce noble héritage au grès des produits locaux qui inspirent mes assiettes. Mon identité culinaire emprunte à la fois à l’exigence française et aux cuisines étrangères au sein desquelles j’ai exercé, en Angleterre et en Suisse notamment, avec pour unique objectif de sublimer l’expérience gustative de mes convives.

Natif de Charente, c’est un immense plaisir pour moi d’exercer au sein de ce territoire et d’y accueillir, comme à la maison, les curieux d’un jour et les habitués de la maison.“

Laurent Malescot

Chef cuisinier

HIS CAREER

HOSTELLERIE DU PÉRIGORD AUBETERRE SUR DRONNE (16)

Sous chef

MANOR HOUSE HOTEL:
MORETON-IN-MARCH (UK)

Pastry chef

MOREL’S RESTAURANT:
CHIPPING NORTON (UK)

Sous chef

LE MOULIN DE VILLERAY:
VILLERAY (61)

Pastry chef de partie

HÔTEL DU NORD:
CHAMPÉRY (SUISSE)

Chef de partie

ARMY
1ST TRAIN REGIMENT (31)

Army service

MILL HOUSE HOTEL:
KINGHAM (UK)

Chef de partie

HÔTEL BEAU RIVAGE:
MANSLE (16)

Professional certificate: CHR (Cafés, Hôtels and Restaurants)

LYCÉE SAINT-JOSEPH L’AMANDIER:
SAINT-YRIEIX SUR CHARENTE (16)

CAP – BEP – CHR